Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود ۳۵۰۰ دانشجوی ارشد و دکتری در کوی دانشگاه ساکن هستند حوزه کوی دانشگاه با وجود این تعداد دانشجو هنوز مانند سابق دچار رکود و سکون است و با انجام فعالیت‌های فرهنگی در کوی معمولا ممانعت می‌شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، میزگرد بررسی مشکلات و آسیب های کوی دانشگاه تهران با حضور دو تن از اعضای بسیج دانشجویی کوی دانشگاه تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
    اسلامیان و آغالو دو تن از فعالان بسیج کوی دانشگاه در این میزگرد به گفتگو درباره مشکلات کوی نشستند. قسمت اول این گفتگو به شرح زیر است:    فضای کوی دانشگاه هنوز در انفعال و سکون است اسلامیان در ابتدا با اشاره به اینکه کوی دانشگاه دچار انفعال و رکود شده است، گفت: کوی دانشگاه شرایط خاص و ویژه‌ای دارد و به دلیل اسمی که از آن در ذهن‌ها و خاطره‌ها باقی مانده است، ذهن مردم به سمت خاطره سال ۷۸ می‌رود؛ اما در این سال‌های اخیر فضا کوی دانشگاه تغییر کرده و دیگر رنگ و روی سابق را ندارد.

وی افزود: حدود ۳۵۰۰ دانشجوی ارشد و دکتری در کوی دانشگاه ساکن هستند که یک بخشی از آن‌ها را هم دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند. حوزه کوی دانشگاه با وجود این تعداد دانشجو هنوز مانند سابق دچار رکود و سکون است و به همین خاطر از انجام فعالیت‌های فرهنگی و تشکلی ممانعت می‌شود. ما به عنوان تشکلی که کمترین حاشیه را در کوی دانشگاه دارد حمایت که نمی‌شویم هیچ؛ بلکه مجبوریم برای برخی از کار‌ها راه‌های بسیار سختی را برویم که به مراتب از انجام کار در خود دانشگاه سخت‌تر است.

این عضو بسیج دانشجویی کوی دانشگاه اذعان داشت: به نظر می‌آید به جای اینکه بخواهیم فضای کوی دانشگاه را برای دانشجویان محدود کنیم، بهتر است که بگوییم منشأ صدا و اعتراضات و فعالیت‌هایی که توسط دانشجویان وجود داشته کجا بوده است. ما تقریبا با توجه به نیاز‌های دانشجویان سه نیاز عمده را شناسایی کرده ایم و برای رفع این نیاز در کوی دانشگاه در حال تلاش هستیم. اولی نیاز مسئله شغل بوده است که یک ارتباط تنگاتنگی با نیاز دوم یعنی سربازی دارد و ما تلاش کردیم که این معضل را در ارتباط با نهاد‌های مختلف به صورت امریه و ... رفع و پیگیری کنیم. نیاز سوم دانشجویان نیاز به ازدواج است که متاسفانه در این زمینه نه تنها هیچ ایده‌ای در دانشگاه نیست؛ بلکه تلاشی هم نمی‌شود که اتفاقی در این زمینه بیفتد.    
اسلامیان اضافه کرد: نهاد رهبری به عنوان متولی این امر در دانشگاه از اینکه داخل این موضوع شود محافظه کاری شدیدی می‌کند. هر طور که به این موضوع نگاه می‌کنیم اصلی‌ترین نیاز دانشجویان همین سه مورد است که گفتم. ما حدود ۲۰ هزار دانشجوی خوابگاهی داریم که از خانواده‌های خود دور افتاده اند و نیاز‌های عاطفی و خانوادگی زیادی دارند که باید این نیاز‌ها تامین شود و اگر به صورت حلال ازدواج نکنند از سوی دیگر به شکل مسائل اجتماعی سردرمی آورد.
سامانه کوثر کوی دانشگاه تا کنون 50 نفر را وارد بازار کار کرده است آغالو، مسئول کارآفرینی بسیج کوی دانشگاه در این باره ادامه داد: متاسفانه برخی مسئولان نه تنها دنبال منفعل کردن فضا هستند؛ بلکه می‌خواهند هیچ اتفاقی در کوی دانشگاه نیفتد و هیچ گاه به کوی دانشگاه به عنوان یک ظرفیت بالقوه نگاه نمی‌شود. ما به عنوان بسیجی کاری را که انجام دادیم، این بود که نیاز‌های دانشجویان را مشخص کنیم و برای موضوع اشتغال آن‌ها یک سایتی را راه بیندازیم به این صورت که در این سایت رزومه دانشجویان و فعالیت‌های آن‌ها قرار می‌گیرد و ما آن‌ها را دسته بندی می‌کنیم و با توجه به سربازی رفتن و نرفتن شان از آن‌ها استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: عمدتا دانشجویان فنی در بازار کار خصوصی خواهان بیشتری دارند و دانشجویان علوم انسانی در کار موازی با آن. با ارگان‌های نظامی و شبه نظامی برای مسئله کسر خدمت و امریه دانشجویان صحبت کرده ایم و در ۹ ماهی که از راه اندازی سایت کوثر کوی دانشگاه گذشته است، توانستیم کسری خدمت ۱۵ نفر از دانشجویان را درست کنیم و برای ۵۰ نفر نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال زایی ایجاد کنیم.

این عضو بسیج دانشجویی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که ما در حین فرآیند اشتغال زایی برای دانشجویان با آن مواجه بودیم عدم ارتباط دانشگاه با بدنه سیاست گذاری کشور بوده است؛ یعنی برای تصمیم گیری‌هایی که در حوزه دولتی انجام می‌شود، بخصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی در این زمینه بسیار می‌توانند کمک کنند، اما به دلیل عدم ارتباط انجام این کار سخت است.      
وی افزود: یکی از کار‌هایی که ما انجام داده ایم، این بود که با مراکز پژوهشی مثل مجلس، قوه قضائیه و امثالهم ارتباط گرفتیم و طرح‌های دانشجویان را ارائه دادیم که خیلی از دانشجویان در حال کار کردن با آن‌ها هستند. در کنار آن‌ها برخی دانشجویان ایده‌هایی داشتند که مثل بحث تجاری سازی و یا مسائل دامپزشکی و هوافضا مطرح شد که ما برای آن‌ها با ارگان‌های مختلف صحبت کردیم و توانستیم طرح‌های آن‌ها را به مرحله آزمایشگاهی برسانیم. تاکنون این طرح‌ها در مرحله آزمایشگاهی قرار دارند که بعد از آن به نیمه صنعتی و صنعتی می‌رسند و امیدواریم تا ۲۲ بهمن ماه تکمیل شوند و از آن رونمایی کنیم.
 آغالو اظهار کرد: در این فرآیندی که برای اشتغال زایی دانشجویان کوی دانشگاه طی کرده ایم تنها جایی که به ما کمک نکرد مسئولان کوی بودند؛ البته ما در این زمینه با دانشگاه در ارتباط نبودیم، اما مسئولان کوی دانشگاه هیچ کمکی به ما نکردند.

 

برای کارآفرینی در کوی انقلابی عمل کردیم  اسلامیان در ادامه صحبت‌های آغالو گفت: ما بروکراسی را در فضای کوی دانشگاه دیدیم و خواستیم که به صورت انقلابی عمل کنیم و کار را جلو بردیم و چه بسا شاید اگر می‌خواستیم از کانال کوی این کار را جلو ببریم به اینجا نمی‌رسید؛ چرا که ممانعت‌ها زیاد است. متاسفانه برخی می‌خواهند هر کاری با نظارت آن‌ها و به اسم آن‌ها اتفاق بیفتد و این گونه نمی‌شود کار دانشجویی کرد.

وی ادامه داد: دانشجویانی که در مقطع ارشد هستند دو سال از بهترین سال‌های زندگی خود را در کوی دانشگاه می‌گذرانند، اما هیچ جایی در کوی وجود ندارد که بتوانند استعداد خود را در آن شکوفا کنند. سوال من این است مگر دانشجویانی که با رتبه دو رقمی دانشگاه قبول شده اند چه انتظاراتی دارند؟ تنها امکاناتی که به خوبی در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند غذا و اینترنت و اسکان است و اگر ادعایی غیر از این دارند باید در مورد آن صحبت کنیم که چه ظرفیتی در کوی دانشگاه وجود دارد و چه قدر کار انجام شده است. با وجود اینکه تمام امکانات در کوی وجود دارد یک ساختمان برای فعالیت‌های علمی و پژوهشی گذاشته نشده است. البته جهاد دانشگاهی کار‌هایی را انجام می‌دهد که ما در جریان آن نیستیم به دلیل چارچوب‌های خاصی که در آن وجود دارد.

آغالو در ادامه صحبت‌های اسلامیان افزود: آنچه که درباره دانشجویان مقطع ارشد مطرح است زمان است بچه‌های کوی دانشگاه، چون دانشجوی ارشد هستند، نهایتا دو سال زمان دارند که بتوانند فعالیت کنند؛ یعنی ما تا ترم سه فرصت داریم که بچه‌ها را جهت دهی کنیم ما دنبال این هستیم که از همان ترم اول موضوعات پایان نامه دانشجویان را به سمت حل معضلات کشور سوق دهیم.

اسلامیان تصریح کرد: الان سال دوم فعالیت ما در کوی دانشگاه است و با وجود اینکه کوی مبلغی بالغ بر ۱۵ میلیارد بودجه دارد، اما یک دهم آن یا یک صدم آن هم خرج مسائل فرهنگی و یا نیاز‌های اصلی دانشجویان نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه تهران کوی دانشگاه مشکلات دانشجویان دانشجویان خوابگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۵۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصراللهی با اعتقاد به «ما می‌توانیم» روحیه جهادی را معنا می‌کرد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، متن پیام دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در پی درگذشت زنده‌یاد سید اسماعیل نصراللهی دانشجوی نخبه دانشگاه تهران به این شرح است: 

بسم الله الرحمن الرحیم 
انا لله و انا الیه راجعون

با دریغ و افسوس بسیار، درگذشت دانشجوی سرشار از امید و نشاط دانشگاه تهران و مصداق توانستن جوان ایرانی، زنده‌یاد سید اسماعیل نصراللهی که به حکم تقدیر الهی جامه از این سرای فانی برگرفته و به سرای باقی شتافت، مایه تاثر بسیار شد.

شوق و تلاش علمی مرحوم نصراللهی با وجود معلولیت شدید جسمی و حرکتی، از درون او می‌جوشید. این جوان نخبه وطن که همه‌ ظرفیت وجودی و ذهنی خود را در مسیر درست بکار گرفته و به عنوان یک نخبه علمی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در ردیف برترین رقبای خود در گروه علوم انسانی درخشید، مصداقی از اراده‌هایی است که با اعتقاد به «ما می‌توانیم» و با کارِ بی‌وقفه و خستگی‌ناپذیر، روحیه جهادی را معنا می‌کنند.

در پی درگذشت ناگهانی این دانشجوی وارسته در اثر حادثه مسمومیت با گاز منواکسیدکربن در منزل شخصی، نه تنها دانشجویان دانشگاه تهران بلکه جوان ایرانی مسلمان و جامعه دانشگاهی، در از دست دادن الگویی در دسترس و ممتاز در صبر و تحمل و جهد و امیدواری، به سوگ نشست.

اکنون با استعانت از درگاه حق تعالی برای اعطای درجات عالی به این دانشجوی کوشا، فقدان او را به مادر فداکارش و جامعه دانشگاهی و درگذشت پدر فرهیخته‌شان را به جامعه پزشکی کشور و وابستگان تسلیت عرض نموده و از درگاه ایزد منان برای ایشان آمرزش و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان معزز صبر جزیل و شکیبایی مسئلت دارم.

سید محمد مقیمی
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیگر خبرها

  • ارائه دروس مهارتی و اشتغال پذیری به دانشجویان از مهر ۱۴۰۳
  • سکوی «تامین و تولید» راه‌اندازی می‌شود/ تبیین ظرفیت‌های ایران
  • موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه
  • رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید
  • نصراللهی با اعتقاد به «ما می‌توانیم» روحیه جهادی را معنا می‌کرد
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد